Våra hundar

I dagsläget har vi fem mopsar i vårt hem, fyra tikar och en hane.


Rosa

Rosa är vår första avelstik. Hon har lämnat tre underbara kullar, och är nu pensionerad från aveln. Hon är en väldigt trevlig och charmig hund, som älskar att ligga på altanen och sola i våra utemöbler av konstrotting. Rosa gillar också att vandra omkring på gården och hålla koll, så när man inte hittar henne i våra trädgårdsmöbler är hon oftast ute på en liten runda på tomten. Vi har staket runt hela tomten, så på sommaren går hundarna in och ut som de vill.


Doris

Doris är vår andra avelstik, som nu också är pensionerad. Hon har lämnat två kullar med underbara valpar. Doris gillar fart och fläkt, och har bland annat provat på agility. Nu på äldre dagar trivs hon bäst när hon får vandra omkring i skogen och bara njuta, men hon tackar inte nej till en lekstund med de yngre hundarna, och när vi har valpar är hon en viktig del i uppfostran. Hon är den perfekta lektanten för små valpar som ska lära sig rätt och fel.


Svea

Svea, dotter till Rosa, är en glad och livlig hund som haft en kull. Hon har otrolig mycket personlighet, och har alltid något att säga. Mopsar är kända för att göra olika typer av ljud, och hon är verkligen en mästare på det. När hon är glad har hon ett ljud, och när hon är missnöjd har hon ett annat. Hon skäller dock sällan, men hon hörs som sagt ändå, och hon lämnar ingen oberörd. Svea kan charma vem som helst, och hennes valpar har ärvt den härliga personligheten.


Greta

Greta, dotter till Svea, är en väldigt lovande unghund. Hon är för ung för valpar, men vi tror att hon kommer att bli en fin avelstik. Greta är, precis som sin mamma, full av personlighet. Hon håller oss igång med sina upptåg, och hon är verkligen familjens clown. Ibland känns det som att hon står mer på två ben än på fyra, och hon älskar att hoppa, springa och leka.


Melker

Melker, son till Doris, är vår enda hane. Vi tänkte egentligen bara ha tikar i vår familj, men vi kunde inte stå emot denna vackra kille. Han har inte lämnat några kullar hos oss än, men han har varit utlånad två gånger till andra kennlar, där han har lämnat fina valpar efter sig. Vi planerar att para honom med Greta när hon blir äldre. Melker är en lugn och cool kille, som håller koll på våra töser.