Om oss

Kennel Chabasses drivs av oss, Eva och Niklas Svensson, och vi bor i Söderhamn. I vår familj finns våra fem mopsar, två katter och våra döttrar Ellen och Selma. Vi bor i ett stort hus på landet, och våra närmsta grannar är en kohage. Det här livet passar oss och våra hundar perfekt!


Vi skaffade vår första mops 1998. Det var en vacker hane vid namn Basse. Då hade vi också en cavalier king charles spaniel, en tik som hette ChaCha. Vi var hundintresserade, men det var först när Basse kom in i våra liv som vi upptäckte att vi hade hittat rasen för oss. Vi föll pladask för hans personlighet, och han fick många fina år hos oss. Tyvärr finns han inte längre med oss, men han är för evigt en del av vår uppfödning då vi döpte kenneln efter honom och vår cavalier.


Basse var en otroligt härlig hund, men han var inget avelsmaterial. Vårt intresse för rasen, hälsa och uppfödning växte, men vi insåg att vår underbara hane tyvärr inte var en hund som skulle lämna den typen av valpar som vi ville få fram. När vi visste vad vi ville ha började vi söka efter en avelstik, och efter några år flyttade Rosa in hos oss. Hon levde några år tillsammans med Basse, och när han gick bort flyttade Doris in.
Under åren har vi haft några valpkullar, och vi har även sparat
hundar ur vår egen uppfödning som kan föra linjerna vidare.


Att leva med mopsar är helt underbart. Man kan aldrig vara på dåligt humör när man har en mops i huset, eftersom de har förmågan att locka till skratt bara genom att finnas till. I vårt hus sover hundarna i våra sängar, och de har en stor trädgård att vistas i. Vi har staket runt hela tomten, så hundarna kan gå ut och in som de vill på sommaren. Det uppskattar de väldigt mycket, och de yngre hundarna leker ofta tafatt på gräsmattan.


Mopsar älskar sol, så de ligger ofta och njuter i våra utemöbler. Speciellt Rosa är väldigt förtjust i våra rottingmöbler, och när trädgårdsmöblerna ställs in på vintern kan man alltid se ett vemod i hennes ögon. På bilden ser ni ett av våra trädgårdsmöbel-set, inköpt från Trademax. De har billiga utemöbler, så vi har köpt några extra för att hundarna ska få plats när vi sitter ute. Det är ju precis sådana tokiga saker som vi hundägare gör för våra hundar!